Μην μας οδηγείται στην ολοκλήρωση,λυτρώστε μας από την εκμετάλλευση

 

Αντιγράφω: «Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των φυλετικών διακρίσεων αυτή τη χρονιά (1973) συμπίπτει με μια σειρά διασκέψεων που διοργανώνει το Συμβούλιο της Ασφαλείας στο έδαφος της Λατινικής Αμερικής και είναι κατά την άποψή μου ευχάριστη σύμπτωση, αφού η Λατινική Αμερική συμβάλλει ευγενώς στην παγκόσμια αδελφότητα.  Η ισότητα των διαφόρων φυλών ήταν το ιδεώδες για αυτούς που απελευθέρωσαν την Αφρική και έχει γίνει πραγματικότητα στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής. Στους φαρδείς δρόμους μας κυκλοφορούν όλες οι φυλές. Εκατομμύρια Ευρωπαίοι, Αφρικάνοι και Ασιάτες έφτασαν στις ακτές μας και έσμιξαν το αίμα τους με το δικό μας, πλούτισαν τον πολιτισμό μας, τη μουσική μας, μοιράστηκαν τις χαρές και τις λύπες μας, με λίγα λόγια έγιναν ένα με εμάς. Η Λατινική Αμερική έχει κάθε δικαίωμα να είναι περήφανη για την παράδοσή της όσον αφορά τη συμπεριφορά της απέναντι στις διάφορες φυλές, γι αυτό αισθάνεται απέχθεια με την ύπαρξη καταστάσεων τύπου απαρτχάιντ που σκοπό έχουν τον καθορισμό όριων με βάση τη διαφορά στο χρώμα του δέρματος….». Και τα λοιπά στο ίδιο ύφος.

Αυτό το σιχαμερό παράδειγμα υποκρισίας και ψεύδους είναι από την ομιλία του Προέδρου του Παναμά Ακιλίνο Μπόιντ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δημοσιευμένο από τον ΟΗΕ στο Unit on Apartheld, Νο 7/73. Αυτό το πληροφοριακό έντυπο περιέχει πολύ υλικό αναλόγου είδους. Δεν ξέρει τίποτα ο πρόεδρος Μπόιντ για την τύχη των Ινδιάνων στη Λατινική Αμερική στις μέρες μας; Τι εννοεί με τα «εμείς» και τα «δικό μας»;

Σφαγές τύπου Σάρπβιλ έχουν επαναληφθεί αμέτρητες φορές σε μεγαλύτερη έκταση και γίνονται σχεδόν κάθε χρόνο κατά των Ινδιάνων της Αμερικής.

Ο δικός μας πρωθυπουργός, ο Ούλοφ Πάλμε, ξέχασε τελείως τους Ινδιάνους της Αμερικής στην αναφορά του σε περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας και σφαγών που έκανε την Πρωτοχρονιά. Κρατάει και αυτός όπως και οι άλλοι ισορροπίες ή ακολουθεί τυφλά όπως και οι άλλοι την παραδοχή του πολιτικού μύθου γύρω από τον όρο «ολοκλήρωση».

Θυμίζει τις διαμαρτυρίες «ανθρωπιστικού περιεχομένου» των ναζί κατά των Πολωνών για την κακή μεταχείριση της γερμανικής μειονότητας στην Πολωνία, την ίδια στιγμή που αυτοί οι ίδιοι ξεκλήριζαν Εβραίοι και Τσιγγάνους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Είναι μήπως η Παραγουάη παράδειγμα αδελφοποίησης και πολιτισμού;

Οι ινδιάνοι Ατσέ κυνηγιούνται σαν τα ζώα, τους σκοτώνουν, τους πουλάνε σκλάβους. Η μοναδική απαίτηση που προβάλλεται για να αναγνωριστούν ως πολιτισμένοι, αφού δεχτούν να ζήσουν στις ειδικές περιοχές που τους ορίζει η κυβέρνηση, τους περίφημους καταυλισμούς, είναι να δείξουν τη νέα τους αντίληψη για τον πολιτισμό με το να συμμετέχουν στο ακατανόητο κυνήγι των ελεύθερων ακόμα Ινδιάνων.

 

Πηγή: AKOY ΛΕΥΚΕ – ΛΑΡΣ ΠΑΡΣΟΝ